Prohledej blog / Search this blog

10/16/2011

Polský "Secretariat" mezi nesmrtelné!

Intens
Varšava (16. 10. 2011) - držitel polské Trojkoruny a jasný favorit Intens v sedle s českým žokejem Tomášem Lukáškem dnes na polském závodišti ve Varšavě opět lámal rekordy. Po Trojkoruně totiž v rekordním čase ukořistil i vítězství ve Velké Varšavské, největším polském dostihu, v kterém se srovnává výkonnost tříletých a starších koní. Fotogalerie z dostihu ZDE.

Ve své formě byl totiž opět nad síly všech svých soupeřů a jeho triumf mu v Polsku zaslouženě vynesl titul "absolutního krále sezony 2011". Dostihoví historici se shodují v názoru, že ryzákovy výkony na dráze v mnohém vzdáleně připomínají americký fenomén, Secretariata, držitele americké Trojkoruny z roku 1973. Proč? Derby vyhrál Intens o dvanáct délek, v St. Leger zvítězil o devět délek a navíc časem 2:53,8 o dvě desetiny sekundy překonal téměř půlstoletí starý rekord služewiecké dráhy na trati 2800 metrů. A dnes, ve Velké Varšavské se situace opakovala, Intens opět vyhrál svým stylem a vytvořil nový rekord dráhy na 2600 m.

Intens v sedle s žokejem T. Lukáškem si běží pro vítězství ve Velké Varšavské
 Nadšený žokej Tomáš Lukášek nešetřil chválou: „Intens je podle mého kůň, který by mohl pravděpodobně vyhrát i na úrovni německých listed, a kdo ví,  kam by se potom mohl dostat. Ale v současné době je plán takový, že kůň půjde na dražbu. Pokud majitel dostane, kolik si představuje, hřebce prodá, pokud ne, zřejmě bude pokračovat v jeho barvách i v další sezoně.“ Hřebec je podle Lukáška i přes velmi slušnou konkurenci v Polsku ten nejlepší. „Podle mých informací jeho majitel dostal již i nabídky z Česka, ale představuje si vyšší cenu, takže Intens prozatím zůstane neprodaný,“ dodává. Hodnotí Intense jako nejlepšího vytrvalce, na kterém měl tu čest sedět. „Vůbec nejlepším koněm, kterého jsem kdy jezdil, byl samozřejmě Shamalgan, ale Intens je nejlepším vytrvalcem, o tom  mě přesvědčil už v Derby,“ končí debatu s úsměvem na rtech.

 
Intens se svým realizačním týmem (zleva: trenér Ziemiansky, majitel R. Piwko a žokej T. Lukášek)

 Autorka: Phar.Lap
Zdroj fotografie: wwwfinish.pl

1 komentář:

  1. Dobrý den,
    asi to sem nepatří, ale jinam mi to poslat nejde... Mám pocit, že před nějakou dobou (už delší :D) jsem tu viděla video s názvem Thoroughbred - šlo o kousek černobílého filmu, kde v dostihu favorita zastřelili, ale on přesto doběhl posledních pár metrů do cíle, kde zemřel.
    Víte o tom videu něco, prosím?
    Děkuju, T. B.
    (abterka@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat

Web Trafficfile recovery

book your room today