Prohledej blog / Search this blog

7/08/2011

Intens deklasoval soupeře stylem fenomenálního Phar Lapa

VARŠAVA - Dne 3.7. 2011 se běželo polské Derby. I navzdory deštivému počasí přilákala tato tradiční událost na dráhu ve Služewci velký počet diváků i fanoušků dostihového sportu. Na programu dne bylo celkem 8 dostihů, přičemž ostře sledovaným vrcholem byl 5. dostih, tedy již zmíněné Derby. V předchozích dostizích se koně i žokejové srdnatě potýkali s deštěm i rozmoklou dráhou, ale naštěstí při slavnostním defilé účastníků Derby před zaplněnými tribunami se počasí malinko umoudřilo a nakrátko ustal i vydatný déšť, což žokejové i trenéři s nadšením uvítali.

Těžké dešťové mraky nad drahou...
Trenér Krysztof Ziemiansky, jehož svěřenkyně Infamia vyhrála Derby v roce 2010, nenechal nic náhodě a do sedla svého koně Intense (Belenus - Inicjatywa) chtěl původně opět angažovat českého žokeje Martina Srnce, jenže ten měl již do Derby klisnu Time of Wind manželů Plavacových. Ziemiansky tedy s jeho pomocí oslovil dalšího českého žokeje, Tomáše Lukáška, který tuto nabídku přijal a dobře udělal.

Tomáš Lukášek v sedle Intese těsně před dostihem
Intens byl totiž ihned od startu nad síly všech koní v poli. Okamžitě přebral vedení a elegantním stylem start-cíl zvítězil, přičemž nenechal nikoho na pochybách o své třídě. Druhá klisna v cíli - Electra Deelites - ztrácela propastných 12 délek!

Intensova spanilá jízda...

Trenér K. Ziemiansky
Trenér Ziemiansky později uvedl, že žokej Tomáš Lukášek si počínal přesně podle jeho instrukcí a diktoval tempo. O tom, že jeho svěřenec v Derby reálné šance má, nepochyboval, ale i tak jej neuvěřitelný výkon Intense prý velmi překvapil. Podobně překvapení byli i sázející. Žokej Lukášek nešetřil na svého  čtyřnohého partnera chválou. "Zásluhou Intense jsem získal své první vítězství v Derby," usmíval se při slavnostním dekorování. Vítězství v Derby - čili získání Modré stuhy - je snem každého žokeje, trenéra i majitele. To, že to není nemožné, jasně dokazuje unikátní double trenéra K. Ziemianskeho, jehož koně ovládli tento dostih již dvakrát po sobě. 

ž. Tomáš Lukášek
Žokejovi T. Lukáškovi se v průběhu polského Derby mítinku nevídaně dařilo. Kromě vítězství v Derby zvítězil i v dalších dvou cenných dostizích. Získal tak čistý hattrick a stal se nejúspěšnějším žokejem dne. Gratulujeme a těšíme se na další skvělé jízdy.

Více fotografií z akce zde.







Intens s žokejem Lukáškem utíkají soupeřům...

Štastný realizační tým (zleva trenér, úžasný Intens, majitel Roman Piwko,
žokej Tomáš Lukášek a ošetřovatel)
Autorka článku: Phar.Lap
Fotografie: Phar.Lap  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today