Prohledej blog / Search this blog

10/11/2011

Pardubice: Legendární Váňa po boji hattrick

Pardubice - 9.10.2011, 121. ročník kultovního dostihu ČR, Velké pardubické steeplechase, po osmé v řadě opanoval Josef Váňa v sedle Tiumena. 

Váňa a Tiumen
I když favorité měli menší v průběhu dostihu menší problémy na Taxise a celý dostih kontrolovali spíše ze zadních pozic, nakonec se v cílové rovince bez problémů dokázali prosadit před silně finišující bělkou Sixteen v sedle s Josefem Bartošem, která celý dostih odvodila. Josef Váňa tudíž zabodoval hned dvakrát. Nejenže si připsal vítězství v sedle talentovaného a výjimečného Tiumena (POL), ale zároveň se také radoval z trenérského úspěchu své svěřenkyně Sixteen. Všem tak zcela jasně ukázal, že do starého železa rozhodně nepatří a je nad slunce jasné, že....pokud toužíte vyhrát Velkou, nemusíte mít "filipa" ale pana Váňu. Ovšem jak on sám skromně říká: "Ale prosím Vás, s dobrým koněm dokáže Velkou pardubickou vyhrát každý blbec! A Tiumen je prostě borec!"

Výsledková listina 121. Velká pardubická steeplechase:
1. Tiumen (žokej a trenér Josef Váňa st., majitel Ivo Köhler)
2. Sixteen (ž. Bartoš)
3. Valldemoso (ž. Andrés)
4. Flambion
5. Mandarino
6. Bremen Plan.
Výrok: boj 1/2 - 2 1/2 - 12.
Čas: 9:15,29 min.
Do cíle dojelo 9 z 15 koní.

Kolize, která málem stála dvojici Tiumen - Váňa vítězství, ale Tiumen zabojoval a ukázal, že je borec!




Těšíme se na příští rok, kdy se nesmrtelná dvojka pokusí překonat historický rekord famózního ryzáka Železníka, kterého k němu dovedl právě Váňa. Přejeme tedy pevné zdraví a sejdeme se jako obvykle v Pardubicích, pane Váňo :)


Text: Phar.Lap 
Zdroj videa: Youtube.com
Zdroj fotografií: Glalupp Reporter, Zenon Kisha

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today