Prohledej blog / Search this blog

1/02/2010

Zenyatta druhou nejlepší sportovkyní roku 2009

New York - v anketě americké agentury AP o nejlepší světovou sportovkyni roku 2009 obsadila druhé místo americká odchovankyně, klisna Zenyatta. Více hlasů než ona získala pouze tenistka Serena Williamsová, vítězka Wimbledonu a Australian Open.

Zenyatta letos psala americkou dostihovou historii, když jako první klisna dokázala zvítězit v nejbohatším závodě v USA Breeders'Cup Classic 2009. Korunovala tím svou skvělou kariéru, v níž absolvovala 14 startů bez jediné porážky.

Za Zenyattou se dále umístila další tenistka, Kim Clijstersová z Belgie, následovaly americká lyžařka Lindsey Vonnová a basketbalistky Diana Taurasiová a Maya Mooreová. Sedmé místo pak obsadila další dostihová hvězda Rachel Alexandra, která rovněž v sezoně 2009 excelovala a jako první klisna vyhrála prestižní dostihy Preakness Stakes a Woodward Stakes.

"Tato ocenění se udělují za něco výjimečného a spektakulárního. A tihle koně to dokázali a zasloužili si to. Stejně jsou to z poloviny lidské bytosti," komentoval nezvyklé výsledky ankety trenér Bob Baffert, člen americké dostihové síně slávy.

Publikováno 2.1.2010
Zdroj informací: Internet
Zdroj fotogafií: Internet

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today