Prohledej blog / Search this blog

9/05/2009

Rachel Alexandra vběhla do historie a zdaleka nekončí!



Klisna Rachel Alexandra (nar. 29.1.2006 v Kentucky) se do širšího povědomí dostihové veřejnosti dostala zejména díky svému vítězství v Preakness Stakes 16.5.2009. Po 85 letech se totiž stala druhou klisnou v historii dostihu, které se to podařilo. Její předchůdkyně, klisna Nelly Morse (Luke McLuke -La Venganza, Abercorn), vyhrála Preakness v roce 1924.

Rachel Alexandra vyhrála již mnoho dostihů v různých státech USA (např. v KY, LA, AR, MD, NY, a NJ.). Mezi koňmi vyniká zvláště charakterem, který jí umožňuje dosahovat vítězství jak nad skvělými hřebci stejné třídy, tak nad klisnami. Dokáže vyhrávat o enormní distance, což stále zvyšuje řadu jejích nepřetržitých vítězství, většinou v Gr.1 závodech. Někteří odborníci ji srovnávají s fenomenální Ruffian, neboť i ona láme časové a traťové rekordy způsobem, kterému nelze ani uvěřit.

Rachel Alexandra v akci...

Dosavadní úspěchy Rachel Alexandry:
Golden Rod Stakes (2008)
Martha Washington Stakes (2009)
Fair Grounds Oaks (2009)
Fantasy Stakes (2009)
Kentucky Oaks(2009)
Mother Goose Stakes (2009)
Haskell Invitational Handicap (2009)
Preakness Stakes (2009)
Woodward Stakes (2009)

Rachel Alexandra je nádherná osvalená hnědka s výrazným exteriérem a bílou lysinou na nose. Na klisnu je poměrně vysoká, měří totiž 162,5 cm v kohoutku. Běhá stylem, start cíl nebo se drží těsně za vedoucím koněm a udržuje si své tempo. Miluje závodění a jakmile se točí do cílové rovinky, prudce vyrazí vpřed a nechá své soupeře daleko za sebou...

Rachel Alexandra se řítí do cíle

Rachel Alexandra pedigree (pro zvětšení 2x klikni):











Rachel Alexandra je produktem chovu Dolphuse Morrisona, který ji pojmenoval po své vnučce. Ještě před tím, než se z ní vyklubala neporazitelná klisna, prodal podíl na klisně Michaelovi Laufferovi. V počátcích ji trénoval Hal Wiggins, Morrisonův stálý trenér, který ji měl v péči až do jejího debutu v Kentucky Oaks 2009. Po tomto vítězství byla Rachel Alexandra okamžitě prodána za nezveřejněnou sumu společnosti Stonestreet Stables & Harold T. McCormick, kterou ovládá billionař Jess Jackson z Kendall Jackson Winery. Media spekulují o částce, která měla překročit sumu 10 milionů USD. Nynějším trenérem Rachel Alexandry je Steve Asmussen. Stálým žokejem klisny je stále Calvin Borel.

Rachel Alexandra se svými muži: Steve Asmussen (vlevo) a Calvin Borel (vpravo)

S napětím se očekává, že Rachel Alexandra bude dnes v USA psát historii, neboť je přihlášena do sobotních Woodward Stakes v Saratoze.


Závod nebude přenášet televize, takže se ve státě New York čekají obrovské zácpy, protože jediným způsobem, jak nepřijít o tuto historickou událost, je být prostě tam. Tak do toho Rachel Alexandro, utíkej domů! Výsledky dostihu - zde.


Publikováno: 5.9.2009
Zdroj fotografii: Intenret

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today