Prohledej blog / Search this blog

9/06/2009

Rachel Alexandra "nakopala" hřebcům zadek


5.9.2009 (Bloomberg) -- Rachel Alexandra opět potvrdila svou třídu, když se v sobotu stala první klisnou, které se podařilo vyhrát 750.000 dolarový Woodward Stakes v Saratoze v New Yorku.

3-letá Rachel Alexandra, v sedle se svým stálým žokejem Calvinem Borelem, nasadila hned od startu velmi ostré tempo a zaběhla 1 1/8 míle za 1:48.29. Do cíle se tak vřítila o hlavu před svým rivalem, 4-letým hřebcem jménem Macho Again (Macho Uno - Go Donna Go, Wild Again). Třetí doběhl 5-letý Bullsbay(Tiznow - The Hess Express, Lord Carson).

Rachel Alexandra opět přepisovala historii -
porazila
hřebce Macho Again i
Bullsbay

Calvin Borel a Rachel Alexandra - neporazitelné duo
"přišli, běželi, vyhráli - jako už tolikrát."

"Posledních 40 yardů jsem se obával, že to neprostojí, ale ona prostě běžela dál. Ukázala všem, že je prostě nejlepší," řekl po doběhu Calvin Borel a nešetřil na adresu své svěřenkyně chválou.

Robby Albarado, který jel 4-letého Macho Again, prý již od startu věděl, že jeho svěřenec nemá proti Rachel Alexandře šanci. Novinářům sdělil: “Nikdy jsem si nemyslel, že jí chytneme,” prohlásil po dostihu. “Doufal jsem ale, že ji to ostré tempo unaví. Šampióni jsou občas zvláštní, jenže ona je úplně jiná liga. Liga sama pro sebe. Starší koně, koně stejného věku jako ona, je to úplně jedno. Ona je všechny porazí.”


Nemůžu ani slovy vypovědět, jaký je to pocit,” řekl po dostihu trenér klisny, Steve Asmussen. “Trošku jsem se obával toho tempa, co nasadila, ale ona i přesto dokázala vyhrát.”

Rachel Alexandra, vítězka Kentucky Oaks a Preakness Stakes 2009 nebyla doposud neporažena. Od počátku roku odběhla 8 závodů a všechny vyhrála. Je žtedy bezpochyby žhavou adeptkou na Koně roku 2009. Celkem vyhrála 9 závodů, což znamená, že jí chybí ještě jedno vítězství, aby vyrovnala rekord legendární klisny Ruffian.

Běžela prostě báječně, a to i přestože pole soupeřů bylo opravdu silné” řekl tisku hrdý majitel Jess Jackson, spolumajitel Kendall-Jackson Wine Estates.

Jackson zatím neprozradil, kam Rachel Alexandra zamíří dál, prý dokud nebude zcela jisté, že je po svém výkonu zdravá a připravená znovu vyběhnout. Původně měla Rachel vyběhnout v některém z dostihů Breeder´s Cupu 6.-7.11.2009 v Santa Anitě, ale Jacksonová nechce, aby běhala na syntetické dráze.

Jerry Moss, spoluzakladatel A&M Records, po dostihu prohlásil, že by rád viděl svou 5-letou klisnu, Zenyattu, běžet proti Rachel Alexandře v 1 1/8- mílovém Beldame Stakes v Belmont Parku v Elmontu 3.10.2009. Dle jeho názoru by to byl určitě zajímavý závod, neboť Zenyatta zatím bez potíží všech svých 12 startů vyhrála.

Zenyatta (Street Cry - Vertigineux, Kris S)


Betfair Ltd. a TVG, Internetové herní společentsví, oznámilo, že tento závod podpoří. Ihned nabídlo pořadateli závodu, společnosti New York Racing Association Inc., zvýšení původní částky pro vítěze. K původním 600.000 USD totiž přidá dotaci ve výši 400 000 USD, čímž se výsledná částka pro vítěze Beldame Stakes bude rovnat 1 miliónu USD, ovšem pokud v něm vyběhnou Rachel Alexandra a Zenyatta proti sobě. Pokud se to podaří a dámy turfu opravdu proti sobě poběží, doufejme, že se nebude opakovat tragická událost z roku 1975.

Publikováno: 6.9.2009
Zdroj informací: The Globa and Mail

Zdroj fotografii: Internet

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today