Prohledej blog / Search this blog

12/06/2007

"Neuvěřitelné, nelze to ani popsat...téměř jsem zkolaboval," Scott Williams


A jak to viděli účastníci dostihu, který každoročně "ochromuje" Australský národ - MELBOURNE CUPU 2007?


MICHAEL RODD (Efficient, vítěz): "Ve druhé zatáčce jsem věděl, že Efficient zoopakuje svůj Derby debut. Párkrát jsem ho pobídl a držel se za ostatními. Nechtěl jsem vyrazit příliš brzy."

DAMIEN OLIVER (Purple Moon, druhý v cíli) : "Efficient nemá rád, když je ve vedení. Raději pronásleduje své soupeře a to ho baví. Když se podíváte na záznam dostihu a odkud se vynořil, bylo to velké vítězství."

STEPHEN BASTER (Mahler, třetí v cíli): "Mahler šel dobře. Myslel jsem, že budeme útočit na první pozici, ale v posledním furlogu se rozpadl a to nás stálo hodně. "

DANNY NIKOLIC (Zipping, čtvrtý v cíli): "Běžel dobře, ale nemyslím si, že měl na to, aby prostál dvě míle. I když jsme měli šanci útočit na třetí příčku, ale za zatáčkou mu prostě došly síly . "

CLARE LINDOP (Dolphin Jo, pátý v cíli): "Kůň běžel výborně. Bylo to velmi vzrušující. Několik koní jsme i předběhli, ale za zatáčkou nás blokoval kůň co běžel před námi. Když se dívám na záznam, nebýt toho, mohli jsme být čtvrtí."

KERRIN MCEVOY (On A Jeune, šestý v cíli): "Odstartovali jsme skvěle a závod se vyvíjel dobře. Andy připravil toho koně báječně. Běžel jak nejlépe mohl."

NASH RAWILLER (Blue Monday, sedmý v cíli): "Nedržel se ve skupině ostatních koní, byl nějak vystresovaný. Nicméně běžel dobře s takovým handicapem. Bylo to fajn."

VLAD DURIC (Master O'Reilly, osmý v cíli): "Kůň se mnou přestal spolupracovat tak od 1100m. Běžel bez chuti a to byl mrtvý bod."

LISA CROPP (Sculptor, devatý v cíli): "Dobrý závod. Rozhodně se se příští rok zase vrátíme."

BLAKE SHINN (Lazer Sharp, desatý v cíli): "Krásně jsme si zazávodili. Sledovali jsme Purple Moona až k zatáčce, ale tam už začal mít navrch Efficient."

JAMES WINKS (Douro Valley, jedenáctý v cíli): "Od startu jsem si držel dobrou pozici ve středu pole a kontroloval situaci, nicméně za zatáčkou jsme se propadli dozadu. Kůň se snažil, ale prostě neměl svůj den."

PETER MERTENS (Sirmione, dvanáctý v cíli): "Dnes ne. Opravdu jsme si dokázali, že 2 míle je pro nás ještě příliš, snad přístí rok. Uvidíme."

NOEL HARRIS (Princess Coup, třináctý v cíli): "Nejsem zklamaný. Sice nejsme na tabuli, ale i tak je to pro nás cenná zkušenost. Navíc těžká sezóna se na nás podepsala. Neměli jsme už sílu držet krok s Efficientem."

DWAYNE DUNN (Tawqeet, čtvrnáctý v cíli): "Běžel výborně. Před zatáčkou budil dojem, že bude útočit napřední příčky, ale pak mu nestačily síly. Zaslouží si svůj důchod."

CRAIG NEWITT (Eskimo Queen, patnáctý v cíli): "Od startu byla v pořádku, ale jak se stupňovalo tempo a stres, prostě vyhořela."

CRAIG WILLIAMS (Scenic Shot, šestnáctý v cíli): "Snažili jsme se tvrdě. Nestačili jsme soupeřům, ale máme zkušenosti pro příště."

PETER HALL (Black Tom, sedmnáctý v cíli): "Drželi jsme se celou dobu za Efficientem, ale jak přišla poslední zatáčka, prostě nás nechal za sebou a vyrazil jako by teprve probudil."

SEBASTIAN MURPHY (Sarrera, osmnáctý v cíli): "Neustáli jsme dvě míle. Byla vyčerpaná již po míli a půl."

LUKE NOLEN (Bluetigeroo, devatenáctý v cíli): "Od začátku bylo tempo dost vražedné, pak jsem postřehl, jak nám ostatní utíkají. Řekl bych že mu nesedly dvě míle."

STEVEN ARNOLD (Railings , dvacátý v cíli): "Odstartoval razantně a já se s ním celou dobu musel prát. V zatáčce nám samozřejmě došly síly - myslím, že běžel jako obvykle."

DARRYLL HOLLAND (Tungsten Strike, dvacátý první v cíli): "Odstartovali jsme dobře a drželi si dobrou pozici uprostřed pole, ale nakonec jsme skončili poslední. Myslím, že mu nesedla dráha."

Obrazová galerie 6.11.2007 - Melbourne Cup,
Flemington, Austrálie:




Po startu se pole koní drželo pohromadě
...tempo bylo rychlé.



Koně se drželi pohromadě
až do poloviny závodu....



Pak se začalo zrno oddělovat od plev...



Efficient a Purple Moon svádí boj...




Efficientova bojovná vůle se nezapře....




ale Purple Moon to nezvdává...



Novozélandský odchovanec
má nakonec
přece jen více sil...



Vzdaluje se svým soupeřům...



a cválá vstříc historickému vítězství...





Cílová fotografie.

A jak to vypadalo po závodě?



Efficient odchází z dráhy do paddocku.



Převážení dopadlo dobře,
Efficient je
oficiálním vítězem Melbourne Cupu 2007



Obrovská radost celého realizačního týmu...









RADOST a) vpodání Michaela Rodda
- vítězného žokeje...




b) trénéra vítězného koně
- Graema Rogersona



c) trenéra a syna majitele Nicka Williamse



Pan Rudd si podruhé vsadil na Efficientovo
vítězství
a takto oslavoval svůj výherní double!


Zdroj: Herald Sun
6.11.2007
Obrázky: www.viewimages.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today