Prohledej blog / Search this blog

12/14/2011

Pocta Phar Lapovi v nové australské show


Fanoušci velkolepé australské koňské show "Outback Spectacular" jsou nadšení. Tvůrci této originální show totiž na začátek svého programu zařadili speciální představení, které nazvali Pocta Phar Lapovi (ang. Phar Lap Tribute Show). 

Phar Lapova legenda se stala námětem pro film,
 inspirací pro knihy i výstavy
a nyní přichází jako součást velkolepé
show Australian Outback Spectacular.
Ve středu 30. 11. 2011 proběhlo první slavnostní zahájení speciální noční koňské show s názvem  Duch koně aneb pocta Phar Lapovi (angl. Spirit of the Horse with a Tribute to Phar Lap). Hlavním motivem této show je oslava koně v dějinách Austrálie. O tom, že tato show stojí za vidění, není pochyb, protože se na ní podílel slavný spisovatel a režisér Simon Wincer, tvůrce filmu Phar Lap, srdce národa (1983). Wincer doufá, že jeho dílo splní očekávání, které do něj vkládá.


"Již předchozí show publikum nadšeně přijalo, právě proto jsme jim chtěli dopřát nějakou inovaci. Více vzrušení s porcí opravdu prvotřídní podívané," dodává. "Phar Lap byl a stále je skvělý film a je dobře, že se objevuje i v této velkolepé show."


Roli legendárního Tommyho Woodcocka  ztvárnil Brad Baker.
"Než jsem začal pracovat tady, dělal jsem v jedné aukční síni. Domnívám se, že být zde a předvádět legendární příběh Phar Lapa pro více než 1000 lidí je prostě úžasné," usmívá se. "Už jen dostat se do podobné show je obrovská šance, ale patřit přímo do příběhu o Phar Lapovi, to je můj splněný dětský sen - zkrátka je těžké to popsat."


Ztvárnění role oddaného ošetřovatele nebylo vůbec snadné. Bylo třeba se hodně učit a sžít se s koňmi tak, jak to dokázal Tommy Woodcock. Proto si Baker během učení musel udělat i malý výlet po stopách svého charakteru. "Snažil jsem se především dostat se pod slupku toho obecně známého příběhu a zjistit více informací o přátelství Phar Lapa a Tommyho," popisuje své snažení. "Při svém pátrání jsem náhodou narazil na Grega Cornishe, který pro Woodcocka kdysi pracoval. To on mi pomohl získat potřebný vhled do Tommyho charakteru. Věděl jaký byl i jak v různých situacích reagoval. Greg mi byl velkou oporou," říká Barker.


Přípravy však pro Barkera nebyly vůbec snadné. "Ten všudypřítomný tlak pořadatelů, sponzorů a novinářů - občas docházelo k pěkně vypjatým situacím, svěřuje se Barker. "Přes půl roku jsme intenzivně pracovali, zdokonalovali, zkoušeli: 6 dní v týdnu a 10 hodin denně," dodává. "To úsilí se vyplatilo. Koně jsou mojí životní láskou a tato show poskytuje úžasné možnosti, jak mohu tuto lásku ukázat i dalším lidem. Pokaždé, když se objevím na scéně po boku "Phar Lapa", cítím, jakobych se přenesl zpět v čase. Vzduchem se nese takové zvláštní dojetí. Lidé ztichnou a mlčky sledují, jak přichází jejich hrdina - Phar Lap."



Pan John Menzies, starosta vesničky Roadshow, doufá, že nově zpracovaná show, která má nahradit až doposud úspěšně uváděnou show Koně, hrdinové světla (angl. Heroes of the Light Horse), připomene lidem znovu ony nezapomenutelně heroické momenty vinoucí se australskou historií jako stříbrná nit.


"Tato show je důstojnou poctou legendárnímu Phar Lapovi, který se stal naší kulturní ikonou i dědictvím. Je to naše vzdání holdu koni, který pro naše předky v těžkých dobách Velké ekonomické krize tolik znamenal," dodává pohnutým hlasem.


Noční show Duch koně aneb pocta Phar Lapovi (angl. Spirit of the Horse with a Tribute to Phar Lap) bude přístupná od úterka do neděle až do konce roku.

Vstupenky na show lze zakoupit zde.

Zpracováno dle článku Mackenzie Ravna publikovaného dne 5.11.2011
Zdroj informací: www.goldcoast.com.au
Překlad: Phar.Lap
Fotograf: David Clark

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today