Prohledej blog / Search this blog

4/06/2011

Kůň, kterého seslal sám Bůh - Secretariat


Disneyho film Secretariat s podtitulem Neuvěřitelný pravdivý příběh se rozběhl do kin. Do hlavních rolí se společnost rozhodla angažovat ty nejlepší z nejlepších a proto na plátně uvidíme Dianu Laneovou a Johna Malkoviche, kteří se svých rolí shostili s grácií sobě vlastní. Diana Laneová představuje Secretariatovu majitelku, Penny Chenery a Malkovich si zase zahrál Secretariatova trenéra, Luciena Laurina. O tom, jak se vybíral koňský představitel Secretariat, jsem Vás již informovala v minulém roce, ale pro jistotu ještě zoopakuji, že se jmenuje Cyclone Harry (více podrobností zde). Fim se točil na několika lokacích: v Louisville, Lexingtonu, Kentucky v Louisianě a v okolí Lafayette a Carencra.


Ve své podstatě je Secretariat vlastně biografickým snímkem, který popisuje život americké dostihové legendy 70. let - koně Secretariata, jež si nasadil Trojkorunu. Produkci zajišťovala firma Walt Disney spolu s Mayhem Pictures, neboť výroba snímku nebyla zcela levnou záležitostí, zvláště, chtěli-li tvůrci dosáhnout určitého stupně kvality a autentičnosti, což se jim, alespoň podle mého názoru, opravdu podařilo.



Randall Wallace
Režie se ujal talentovaný režisér Randal Wallace, dramaturg a scénárista v jedné osobě, který je mj. autorem scénáře k filmu Statečné srdce (angl. Braveheart), ale podílel se např. i na scénáři a následné produkci nezapomenutelného válečného filmu Pearl Harbor, který navzdory negativním odezvám kritiků nakonec vydělal 449 220 945 USD.

Oficiálně vyšel film Secretariat v USA 8.10.2010 a okamžitě získal pozitivní ohlas diváků i kritiků. Secretariat tak opět bojuje o vítězství, tentokrát však na stříbrném plátně... Pokud tedy máte rádi kvalitní snímky, které se zkládají na pravdivých historických událostech a jsou plné emocí, nenechte si tento film  žádném případě ujít.  Jednou kdosi prohlásil, že„ten, kdo zapomene historii, je odsouzen prožít ji znovu,“ což by ovšem v tomto případě bylo více než úžasné...

Autorka recenze: Phar.Lap
Zdroj fotografií: Internet

2 komentáře:

  1. Já mam pocit že secretariat neboly Cyclone Harry je od chovu z phar lapa

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, no, jediné, co lze spolehlivě prokázat je, že Secretariat i Phar Lap mají spojovací článek v podobě klisny Pocahontas, která je nositelnou genu, který určuje velikost srdce. Odtud potom lze odvodit, proč měli oba srdce tak abnormálních rozměrů, ale že by pocházeli ze stejného chovu - to si nemyslím. Secretariat se narodil v USA a Phar Lap na Novém Zélandu.

    OdpovědětVymazat

Web Trafficfile recovery

book your room today