Prohledej blog / Search this blog

1/25/2011

Sbohem, kosti velkého Phar Lapa!

Dnes ráno se v galerii Melbournského muzea konalo rozloučení s kosterními ostatky velkého ryzáka Phar Lapa. Výstavním sálem se rozezněly harmonické tóny rytmu Maori. Místní folklórní skupina obohatila svým vystoupením atmosféru rozlučkové party.  Na závěr před zástupci médií zatančila "Shohem, kosti velkého Phar Lapa." "Rozloučili jsme se s tímto velikánem důstojně a  jeho kosterní ostatky poputují příští týden zpět na Nový Zéland," uvedl Michael Reason, kurátor Phar Lapovy expozice v Melbourne.

 Folklórní skupina tančí "Waka Waka"

Od září 2010 měli návštěvníci Melbournského muzea jedinečnou možnost vidět tyto artefakty pohromadě, což podle Michaela Reasona, správce expozice Phar Lapa, využilo hodně lidí. Phar Lapova kostra byla zapůjčena u přiležitosti 150. výročí Melbournského poháru. 

Běžel se i virtuální dostih, který vyhrál právě Phar Lap /více zde/. Rozloučení pomocí taneční folklórní taneční skupiny bylo opravdu skvostným "Sbohem" pro kosterní ostatky koně, který ve 20. letech 20. století kraloval dostihovým drahám v Austrálii. 

Zaměstnanci muzea chtěli touto akcí poděkovat všem, kteří se na této výjimečné události podíleli.

Možnost vidět expozici Phar Lapa takto pohromadě máte až do 30.1.2010. Poté se jeho kostra vrací na Nový Záland do svého domova v Te Papa a kdoví, kdy se něco podobného bude opakovat, bude-li vůbec...

Podle článku Michaela Reasona zpracoval Phar.Lap

Zdroj informací: museumvictoria.com.au
Zdroj fotografií: museumvictoria.com.au/fotograf - Ben Healley
Zpracoval: Phar.Lap

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today