Prohledej blog / Search this blog

3/16/2010

Phar Lap aneb doposud nevyřčený příběh


Kniha autorů Dr. Graeme Putta a Pata McCorda vyšla několik týdnů po slavnostním odhalení šampiónovy sochy na Timaru. Nese název Phar Lap - Nevyřčený příběh a poskytuje velmi zajímavý úhel pohledu na šampiónův život a přináší zásadní informace zvláště o jeho životě na Timaru. Snaží se zejména o klasifikaci úspěšnosti osudného chovatelského spojení, z něhož šampión vzšesel, kdo jej pojmenoval, apod. Zároveň však čtenáři prezentuje důležitá fakta o Harry Telfordovi a jeho "posedlosti" zakoupit na osudové dražbě právě Phar Lapa.

Autoři publikace jdou opravdu hluboko do historie a odhalují i předešlý život Telforda na Novém Zélandu, kde se toužil stát žokejem. Ukazují, jak si s ním osud mnohokrát krutě pohrál a proč se rozhodl vrátit se zpět do Austrálie, kde se stal trenérem, který vešel do dějin tufu jako objevitel "nejlepšího koně světa" Phar Lapa.

V knize též naleznete detailní popis okolností, které provázely nejvýnosnější obchodní tah v australských dostihových dějinách. Publikace si rozhodně zaslouží pozornost fanoušků této legendy, neboť je výsledkem mnohaletého výzkumu a přináší zcela zlomový pohled na příběh, který zná téměř celý svět.


ISBN 9781921496042
Cena $49.99 NZD
Tvrdá vazba

Kompletní recenzi přinesu v příštím článku.
Zdroj informací: Internet

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today