Prohledej blog / Search this blog

1/18/2010

Peklo po něm touží, nebe ho nechce, země ho potřebuje - Constantine



V souvislosti s nedávno uveřejněným článkem o filmu Legion vyvstává otázka, zdali dokáže překonat svého času trhák Constantine natočený roku 2005. Tento americký akční film s prvky hororu a fantasy, režírovaný Francisem Lawrencem, kde hlavní roli ztvárnil Keanu Reeves, vznikl dle comiksu Hellblazer.


Constantine vypráví neuvěřitelný příběh ne příliš uctivého detektiva zabývájícího se nadpřirozenými silami, který se jménuje John Constantine. Constantine se narodil se zvláštní schopností. Dokáže rozeznávat anděly a démony, kteří se skrývají za lidskou tváří, tzv. uprchlíky z dimenzí děsu, kteří se volně pohybují po zemi. Tento dar je zároveň i jeho prokletím, proto se již v dětství pokusí o sebevraždu. Bohužel se mu to nepovedlo, takže se vrátil z pekla zpět mezi živé. Podle Bible má ale po smrti stejně přijít do pekla, protože sebevražda je tím nejhorším hříchem. Constantine ale do pekla nechce, protože polovinu jeho osazenstva tam poslal on! Snaží se proto vykoupit si Boží spasení tím, že posílá démony, kteří se snaží dostat do našeho světa, zpátky tam, kam patří. Jinak se ale nechová příliš zbožně. Zklamaný ze světa, ve kterém musí žít, a s neustálou vizí toho, co se skrývá za ním, se obrací k alkoholu, v němž hledá spásu a zapomnění.


Když se mu rakovina plic zhorší natolik, že už počítá dny do své smrti, objeví se před ním nejtěžší úkol jeho kariéry. Jednoho dne se na něho obrátí skeptická policejní vyšetřovatelka Angela Dodsonová a požádá ho o pomoc na případu podezřelé sebevraždy její sestry (dvojčete). I když je Constantine v podstatě samotář, cítí, že do případu jsou zapleteny temné síly a proto se rozhodne vyšetřovatelce pomoci.


Společnými silami se pak oba dostávájí krok za krokem na kloub děsivé skutečnosti: podle úmluvy, kterou mají mezi sebou nebe a peklo, se obyvatelé těchto dvou světů nesmí nikdy vydat do lidského světa. Bytosti, které mezi lidmi žijí jsou tzv.hybridé, jenže tuto úmluvu chce někdo z pekla porušit. Constantine spolu s pohlednou vyšetřovatelkou jsou nuceni překonávat neskutečné nástrahy, protože proti nim nestojí skuteční lidé, ale démoni, kteří si na lidi jen hrají. V doprovodu krásné policistky, která odmítá uvěřit tomu, že její sestra (dvojče) spáchala sebevraždu, se Constantine snaží rozluštit tajemství a zastavit Satanova syna Mamona, který chce ovládnout náš svět.

Zdroj fotografií: Internet
Zdroj videa: youtube.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today