Prohledej blog / Search this blog

10/17/2009

Phar Lap opět s policejní eskortou?


Fontána i podstavec už čekají jen na Phar Lapa

TIMARU - poslední cesta bronzové sochy novozéladského rodáka a šampióna Phar Lapa bude možná potřebovat policejní doprovod jako sám šampión v listopadu 1930 před Melbourne Cupem. Předseda Phar Lapova charitativního fondu, Derek Mayne se obává, že finální zakončení celého projektu bylo natolik zmedializováno, že poslední fázi projektu: cestu sochy z Avondale ležícího poblíž Aucklandu až na Timaru plánovanou na listopad 2009 pronásleduje stín pochybností o bezpečnost tohoto unikátního skvostu. Derek Mayne prohlásil, že " se obává, aby socha nebyla během této cesty záměrně zcizena."

Slavnostní odhalení má být provedeno 25.11.2009 na ulici Phar Lap Raceway poblíž Timaru, která leží velmi blízko místu, kde Phar Lap 4.10.1926 na Seadow Studu poprvé spatřil světlo světa.

Phar Lap v roce 1930

Mezi VIP lidmi, kteří mají společně sochu odkrýt, je např. Lance O’Sullivan, špičkový novozélandský žokej, Sir Patrick Hogan jako zástupce Novozéladského svazu chovatelů plnokrevníka, Hon John Carter, novozélandský dostihový ministr či pan Paul O’Sullivan, velvyslanec Australské ambasády na Novém Zélandu spolu s primátorkou Timaru Janie Annear.

Dva dny oslav plánovaných po odhalení sochy na Timaru budou obsahovat dostihový den na počest Phar Lapa, prezentaci knihy spolu s pamětní věčeří a předávací ceremonii. Socha, která je 3 metry vysoká a 4 metry dlouhá, prochází posledními kosmetickými úpravami a během dvou týdnů bude polita bronzem.

Zdroj informací: infonews.co.nz
Překlad: Phar.Lap
Zdroj obrázků: Phar Lap Charitable Trust

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today