Prohledej blog / Search this blog

5/15/2009

"Pohádka" turfu pokračuje aneb míří Takeover Target do Holywoodu?


Takeover Target (Celtic Swing - Shady Stream, Archregent) se po vzoru Phar Lapa pokusí porazit Američany na jejich vlastním písečku! Pokud by Takeover Tarket opravdu v listopadu 2009 v Kalifornii vyběhl a eventuelně i vyhrál, bude téměř jisté, že se jeho příběh určitě objeví na stříbrném plátně! Jak všichni víme, Phar Lap zvítězil v Mexiku v roce 1932, zakrátko poté se však za velmi podivných okolností odebral na věčné pastviny. Předpokládaný útok australského šampióna na tamní dráhy se tedy nakonec nekonal. Phar Lapovi bylo v době jeho úhynu pouhých 6 let. Jako vzpomínka na rezavý zázrak byl v roce 1983 natočen stejnojmený film Phar Lap (s podtitulem Srdce národa).

3.5.2009 Joe Janiak sdělil médiím překvapivou zprávu, byl prý osloven Holywoodským gigantem, společností Warner Bros, kterou zaujaly nejen výkony Takeover Targeta, ale i celý jeho životní příběh. Warner Bros nyní s napětím očekává, zda se australský šampión opravdu 6.11.2009 objeví na závodišti v Santa Anitě.

Záměr filmové společnosti je velmi lehce prohlédnutelný, Takeover Target přijede závodit až z Austrálie a pokud by zvítězil v dostihu v rámci meetingu nazvaného Breeder´s Cup, chce společnost odkoupit práva na jeho příběh a natočit film o tom, jak se z obyčejného taxikáře stal majitel dostihového šampióna sklízejícího jeden úspěch za druhým. Janiak o podobném počinu sám uvažoval, takže nabídka mu přišla takříkajíc celkem vhod. S Warner Bros za zády by se mu tento sen opravdu vyplnit mohl.

Joe Janiak, majitel Takeover Targeta:
"Zavolali mi a rovnou se mě zeptali na film s tím, že opravdu chtějí, abychom závodili v Americe."

Joe Janiak, Takeover Target a žokej Jay Ford

Sobotní Goodwood Handicap v Adelaide byl médii oficiálně prohlášen za "Takeover Targetovu labutí píšeň." Více než 9.000 jeho fanoušků dorazilo na závodiště, kde podpořili svého miláčka "nekončícími" sázkami. A ačkoliv Takeover Target zpočátku dostihu budil dojem, že nemá svůj den, pár metrů před cílem se vzpamatoval, nasadil svůj zdrcující finiš a do cíle se vřítil o délku před soupeři. V padocku si pak zaslouženě užíval uznání svých příznivců.

Joe Janiak, majitel Takeover Targeta:
"Popral se s tím ve svém stylu. Nijak ho to nepoznamenalo, přijel domů a spořádal svou dávku ovsa."

Janiak a jeho hvězda Takeover Target

Joe Janiak se po dostihu nechal slyšet, že Goodwood Handicap rozhodně nebude Takeover Targetovým posledním závodem v Austrálii. Poté poletí šampión do Singapúru, kde by se měl 17.5.2009 zúčastnit zavodu s názvem the KrisFlyer International Sprint, který minulý rok s přehledem vyhrál. Tento rok to Takeover Target nebude mít tak lehké, neboť na něj v poli čekají opravdu prvotřídní soupeři vč. nové singapúrské sprinterské hvězdy jménem Rocket Man a Hong Kongnského šampióna s příhodným jménem Sacred Kingdom.

Rocket Man (Viscount - Macrosa, McGinty)

Sacred Kingdom (Encosta De Lago - Courtroom Sweetie, Zeditave)

Pak bude Takeover Target následovat svou obvyklou trasu do Velké Británie, kde se pokusí uspět v the Golden Jubilee Stakes, který se uskuteční 20.6.2009 na závodišti v Ascotu. V Ascotu má Takeover Target již svou reputaci, neboť v předchozích letech se zde umístil na druhém, třetím a čtvrtém místě a v roce 2006 tu dokonce zvítězil v the King's Stand Stakes. Dále Janiak plánuje cestu do USA, která by měla začít právě startem v Santa Anitě v the Breeders' Cup Sprint, který se poběží na 1300m. To ale nebude vůbec jednoduché, prože Janiak bude muset složit za startovné 275.000 USD, protože Takeover Target není uveden ve VIP Breeders' Cup registru (stejně jako jeho otec Celtic Swing).

Portrét Takeover Targeta

Joe Janiak rovněž prohlásil, že ačkoliv Takeover Targetovi táhne již na 10 rok, zatím neuvažuje o jeho stažení z dráhy. Na otázku proč ne, odpovídá vždy velmi přesvědčivě: A proč ano? Jen se podívejte na to jak rád běhá, snad byste ho o to nechtěli ochudit?"

Žokej Jay Ford, kterého Janiak stáhnul ze sedla šampióna v Sydney, je kupodivu opět "na palubě" Targetova realizačního týmu! Byl to totiž právě on, kdo v Adelaide dovedl Targeta k vítězství. Svého čtyřnohého partnera bude nejspíš následovat i na plánovaném výletu po světových závodištích.

Zdroj ifnoramcí: www.news.com.au/heraldsun

Překlad: Phar.Lap
Zdroj obrázků: Internet

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today