Prohledej blog / Search this blog

3/18/2009

Arthur Upfield a "jeho" Velká záhada Melbourne Cupu


spisovatel Arthur William Upfield

Jako další velmi zajímavá knihá do knihovny fanoušků velkého "Big Reda" se jeví
dílo Artura Upfielda s názvem Velká záhada Melbourne Cupu (The Great Melbourne Cup Mystery). Text byl sepsán již v roce 1933, což mu podle mého názoru dává velký kredit, neboť skoro všichni pamětníci Melbourne Cupu 1930 byli naživu, tudíž autor čerpal z opravdu "živých vzpomínek" Australského národa.

Arthur William Upfield (1.9.1890 - 13.2.1964) byl Australský spisovatel, který byl známý zvláště díky své detektivní fikci a vytvoření charakteru hlavního hrdiny svých detektivních příběhů: inspektora Napoleona Bonaparteho ('Bonyho'), člena Queenslandské policejní jednotky. Více o autorovi i jeho dílech se dozvíte zde.

Ústředním námětem díla s názvem Velká záhada Melbourne Cupu jsou události, které předcházely vítězství nesmrtelného Phar Lapa v Melbourne Cupu 1930. Autor se snaží vystopovat původce "atentátu" na Phar Lapa, který se uskutečnil v listopadu 1930 - jen týden před velkým dostihem.

Přebal knihy Velká záhada Melbourne Cupu

Již po dokončení svého díla v roce 1933 autor svůj text publikoval jako seriál na pokračování v novinách The Melbourne Herald. Poté ležel materiál v zapomnění v archivu až do roku 1996. V roce 1996 vyšel v nakladatelství Imprint Sydney v úplně prvním knižním vydání. Arthur Upfield se bohužel tohoto slavného okamžiku už nedočkal.

Kniha v tvrdé vazbě vyšla ve velmi omezeném nákladu 1.000 kusů. Cena knihy se pohybuje okolo 50 AUD + shipment. Pokud máte zájem, můžete si ji objednat zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today