Prohledej blog / Search this blog

2/09/2009

Phar Lapova uzdečka k mání...


"PHAR LAP - jeden jediný, možná zázrak,
ale bezpochyby kůň století."
B ‘Banjo’ Paterson

Phar Lapova uzdečka se tento týden draží ve veřejné dražbě! Je k mání pro všechny, kdo oplývají dostatkem finačních prostředků. Tento historický artefakt a doslova přímé pojítko s nesmrtelnou ikonou Australské dostihové historie jistě vzbudí nevídaný zájem.

Charles Leski očekává, že kožená uzdečka včetně originálního udidla z majetku Jima Pika (Phar Lapova stáleho žokeje) přitáhne na dražbu velké množství zájemců, neboť je to podle něj jeden z mála volně dostupných předmětů související s legendou dostihové dráhy 30. let 20. století v Austrálii.

Figurant s uzdečkou Phar Lapa

Jen si vzpomeňme, když se před pár lety prodávalo Phar Lapovo sedlo. Jeho cena se vyšplhala na pohádkových 95.000 USD. Charles Leski odhaduje, že finální dražební cena výše zmíněné uzdečky by se mohla pohybovat někde v rozmezí: 3000 - 4000 USD.

Tuto uzdečku používal Jim Pike v roce 1931. Žokej Pike seděl v šampiónově sedle celkem 30x a 27x spolu vítězně proběhli cílem. Úžasný výkon, kterým se zapsali do historie jako jedna z nejúspěšnějších dvojic turfu.

Charles Leski(majitel auční síně Leski Auction):
"Vždy je to pro nás vzrušující dražit předměty, které přímo souvisí právě s Phar Lapem. I když je těchto předmětů opravdu málo, vždycky když je držíte v rukou, cítíte doslova posvátnou úctu. Phar Lap je prostě pojem. Je to legendární ikona, která pozvedla Austrálii v očích celého světa."

Veřejná aukce se bude probíhat ve dnech 11.2. a 12.2.2009.

Poznámka autorky:
Dobrá investice pro všechny, kdo mají na kontě přebytečných 4.000 UDS! Oprava, tak jsem se mýlila, ty by Vám opravdu nestačily - viz. výsledek dražby zde.

Publikováno: 2.2.2009
Zdroj: http://www.leski.com.au/news/20090206/index.php

Zdroj obrázků: internet, archiv autorky

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today