Prohledej blog / Search this blog

10/01/2008

Vitruální realita aneb vzkříšení legendy


Ministr pro kulturní rozvoj státu Victoria, pan John Brumby, otevřel v Melbournském muzeu expozici virtuálního světa. Zařízení a technické vybavení samotné místnosti stálo v přepočtu 1.3 milionu USD. Sama místnost používá nejmodernější technologii 3D, na které se podílelo několik univerzit společně s firmou
Adacel Technologies. Tato expozice dovoluje návštěvníkům nahlédnout do světa virtuální reality. Pohyb v místnosti je zaznamenán citlivými čidly, která následně spouští změny perspektivy.

John Brumby - muž na pravém místě

John Brumby:
"Spatříte dinosaura ve 3D podobě tak, jak vypadal před milióny let, když se proháněl po zemi. Budete mít možnost vidět Phar Lapa v plném trysku na závodní dráze. A zažijete ten mrazivý pocit přímo na Vás se řítícího vlaku, který Vás přejede, pokud včas neuskočíte na stranu. Celý tento fantastický projekt dává široké veřejnosti možnost prozkoumat zázraky lidského vědomí. Návštěvníci expozice si určitě přijdou na své. "

To není sen, to je virtuální realita


Ministr Brumby dále doplňuje, že tato 3D místnost plní vlastně funkci jakéhosi showroomu. Je to dokonalá ukázka toho, co dokáže špičková počítačová technologie. Tento speciální projekt by se měl v budoucnu rozšířit do celého světa. Virtuální expozici si detailně můžete prohlédnout zde.

John Brumby:
"Již máme několik pozitivních reakcí ostatních muzeí na využití této technologie. A pozadu nejsou ani vědecké labaroře."

Podpis John Brumby, vr.

Publikováno:
23.12.2003
Zdroj informací: www.abc.net.au

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today