Prohledej blog / Search this blog

5/28/2008

Čistě komerční záležitost aneb jak zpeněžit legendu

O tom, že dnes se dají peníze vydělat všemožnými způsoby, jen když máte dobrý nápad, jistě každý z nás ví svoje. Určitě jste se alespoň jednou za život setkali s produktem, který si na cizím úspěchu postavil svou budoucnost. O tom, že ani Phar Lap nezůstal ušetřen této rize komerční praktiky, kterou bych nenazvala jinak než "jak přimět jalovici dojit mléko," se můžete přesvědčit všude na internetu.

Existuje zde řada obchodů, kde nabízejí reprodukce jeho dobových fotografií i jiné věci, které se s ním přímo nebo nepřímo vážou. Spíše než záměrná úcta k legendě, však provozovatele zajímá jak z velmi uznávané ikony vyždímat co nejvíce.

Opravdu mě dojala levná replika Phar Lapa, kterou jsem na internetu objevila. Dobře, když chci prodávat repliku legendy, tak bych měla také koukat na to, aby se co nejvíce podobala originálu. Tělesné proporce byly "jakž takž" dodrženy, ale celková proporce hlavy mi jaksi připomíná arabského plnokrevníka. Kam se poděla Phar Lapova dobrácká velká hlava s očima, které mluvily samy za sebe? Výraz v oku repliky mi připadá jako špatný vtip. A vůbec... posuďte sami.




Že by předloha?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today