Prohledej blog / Search this blog

3/19/2008

Tak blízko a přesto tak ...Phar Lap


Nejnovější zprávy z Melbourne!


Dávno a dávno je již tomu, kdy se za obrovským ryzákem otáčeli lidé na ulici v posvátném údivu. Ale včera se někteří šťastní kolemjdoucí mohli na zlomek okamžiku vrátit v čase. Dostihová legenda se totiž stěhovala. A ačkoli se pohybovala jen hlemýždím tempem za pomoci zaměstnanců muzea, přiměla mnohé alespoň otočit hlavu za tak nevídaným jevem. Důvodem stěhování je nová výstava Melbournského muzea. Phar Lap bude totiž ústřední a zaváděcí atrakcí tzv. Melbournského příběhu (Melbourne Story). Výstava byla návštěvníkům zpřístupněna včera 18.3.2008.



Než se tak stalo, museli nervózní zaměstnanci přesunout vítěze Melbournského poháru z roku 1930 přes prostory muzea a to včetně skleněné vitríny, v níž se vypreparovaný hrdina Austrálie nachází.

"Phar Lap byl viděn "cválat" rychlostí 1 km/h přes rozsáhlé výstavní síně a rovněž se svezl výtahem," oznámil novinářům manager muzea - Brett Dunlop.


V kentru: stěhování Phar Lapa

Dále informoval, že šampiónova nová expozice zahrnuje unikátní pamětihodnosti a nově je rozšířena o Phar Lapovo poslední sedlo spolu s unikátním aukčním katalogem, ze kterého Harry Telford před lety vybíral právě Phar Lapa. Jak se nová expozice tvořila se dozvíte zde.


Nová Phar Lapova expozice
je ucelenější...


Zdroj: The Herald Sun, zpracováno podle článku Iana Royalla
Written: Phar.Lap

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today