Prohledej blog / Search this blog

10/10/2010

Fenomenální Váňa: do Pardubic vyrazil, zase všechny porazil!

Váňa a Tiumen před startem
Pardubice - za magického data 10. 10. 2010 a krásného počasí se  v Pardubicích běžel již 120. ročník Velké pardubické steeplechase. Tribuny praskaly ve švech nejen díky vydařenému počasí, ale především proto, že mnozí se přijeli na vlastní oči podívat, jak si na startu nejtěžšího dostihu kontitnentu povede jeho žijící legenda - žokej Josef Váňa v sedle hnědáka Tiumena, který letos kvůli zranění vyběhl pouze 1x. Nestárnoucí Váňa všem znovu ukázal své mistrovství, když se po celý závod chytře držel uprostřed startovního pole. Teprve až před posledními překážkami se začali s Tiumenem postupně propracovávat kupředu a poslední proutěnku už skákali na vedoucí pozici, kterou si udrželi až do cílové rovinky.  Pak se strhl souboj, který Pardubická dráha ještě nezažila. Tiumena před cílem totiž málem přestihl bělouš Amant Gris, ale při Váňovi stáli snad všichni svatí, neboť své legendární sedmé vítězství uhájil o pověstný "nos"!

Cílová fotografie 120. ročníku Velké pardubické ukazuje, o jak malý kousek Josef Váňa s Tiumenem vyhrál.
 Ačkoliv byl realizačním týmem Amant Grise ihned vznesen proti výsledku dostihu prostest, dostihová komise nakonec potvrdila výsledek a Váňa se tak mohl radovat ze svého v pořadí již sedmého triumfu.  Za křižování dráhy mu však byla vyměřena smybolická pokuta 500 CZK.

Nezdolný Váňa s kolegypři dekorování vítěze...
Výsledky:
1. Tiumen (ž. Josef Váňa st., trenér Josef Váňa st., majitel Ivo Köhler), 2. Amant Gris (ž. Stromský), 3. Sixteen (ž. Bartoš), 4. Mandarino, 5. Teviot, 6. Lirain. Výrok: Tuhý boj nos - 3 1/4 - 2 1/4 - 3 3/4. Čas: 9:03,73 min. Do cíle dojelo 12 z 19 koní.

Text. Phar.Lap
Foto: Kristina Petrová, Dostihový spolek pardubice,

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today