Prohledej blog / Search this blog

10/11/2008

NZ muzeum v Te PaPa si zapůjčí Phar Lapovo srdce


Australské národní muzeum v Canbeře souhlasilo se zapůjčením jednoho ze svých nejcennějších artefaktů Novozélandskému muzeu v Te Papa. Konzervované srdce Phar Lapa poputuje na Nový Zéland u příležitosti speciálního výročí tamějšího dostihového klubu. Srdce bude zapůjčeno na měsíc (od 27.1.2006).


Freda Hanley, manažerka expozice Australského národního muzea, říká, že šampiónovo srdce bude vystaveno společně s jeho kostrou u příležitosti stoletého výročí založení Wellingtonské dostihové dráhy na Novém Zélandu.

Hlavní manažéři Australského národního muzea v Canbeře (zprava): Freda Hanley, Greg Andrews, Darryl McIntyre, Suzy Watson a ředitelka Dawn Casey
Photo: George Serras

FREDA HANLEY: Phar Lap pocházel z Nového Zélandu, takže když jsme posuzovali jejich žádost, uvědomili jsme si, jak důležité to pro ně je. Samozřejmě musíme posoudit i veškerá rizika, která jsou s takovým transportem spojena. Jakým způsobem srdce dopravíme a zda příliš neriskujeme. Phar Lap je národním hrdinou Austrálie a rozhodně patří k národnímu dědictví této země.

Publikováno: 10.1.2006
Zdroj informací: The Herald

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today