Prohledej blog / Search this blog

6/03/2008

Nepřekonaný Phar Lapův útok na Flemington v roce 1930


Mezi dostihovými fanoušky celého světa kolují různé legendy. Jedna se však naprosto vymyká. Phar Lap. Obrovitý ryzák, kterého znají snad všichni.


O tom, že byl bezpochyb nejlepším koněm své doby svědčí i neuvěřitelná série po sobě jdoucích vítězství, která vešla do dostihových dějin jako "Phar Lap´s Flemigton Onslaught", což lze volně přeložit jako tzv. Phar Lapův útok dráhu ve Flemigtonu.


Phar Lap a jeho nepřekonatelný styl.

Dnes bychom asi řekli, že to byl spíš útok na finance pořadatelů, protože povést se tohle koni v dnešní době, tak je z něj pomalu "multimilionář."

Pověstný útok byl a zřejmě i dlouho bude považován za nejskvělejší výkon jaký kdy byl předveden koněm na jedné dostihové dráze. Během 1 týdne totiž Phar Lap ve Flemingtonu vyhrál Melbourne Stakes, Melbourne Cup, Linlithgow Stakes a G.B.Fisher Plate. A ve všech jmenovaných dostizích proběhl samozřejmě cílem více než 3 délky před svými soupeři.


Fotografie vydaná deníkem Herald Sun
k 75. výročí Phar Lapova pověstného vítězného tažení.

Neuvěřitelná série fotografií dokládá jeho vítězná tažení... a každý z těchto snímků naprosto dokonale zachycuje "Big Redovu" sílu, půvab i osobitý a nenapodobitelný styl. Obraz ve vyřezávaném dřevěném rámu jistě potěší srdce každého fanouška této legendy.

Phar Lap Flemingron Onslaught
(pro zvětšení 2x kliněte).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Web Trafficfile recovery

book your room today